Розвага "Ми є діти українські"

23 серпня 2019 року в ДНЗ №7 "Ромашка" відбулась розвага "Ми є діти українські", присвячена Дню незалежності України.

 

                                                                         
Родинне свято

26 лютого 2019 року в ЗДО № 7 "Ромашка" відбулась чергова зустріч батьків і дітей у "Родинній світлиці". В заході приймали участь 6 сімей вихованців .В цікавій формі кожна сім я представила членів своєї родини, познайомили присутніх з зі своїми вподобаннями та вміннями. Всі учасники приймали активну участь в іграх і конкурсах та отримали призи від адміністрації дошкільного закладу.

                                                                         
Благодійна вистава в ЗДО №7 "Ромашка"

8 січня 2019 року в ЗДО № 7 "Ромашка" відбулась благодійна новорічна вистава Київського пересувного театру ляльок "Овація", яку організували Громадська організація учасників бойових дій "Сормат" та Костянтинівський центр учасників бойових дій. Транспортні витрати взяв на себе керівник ГОУБД "Сормат" Тарас Костанчук. Вихованці закладу дуже вдячні за отримані позитивні емоції від перегляду вистави та спілкування з артистами театру.

                                                                         
День здоров`я

В ЗДО № 7 «Ромашка» пройшов День здоров′я. Викладач Костянтинівського медичного коледжу Лобастова Ірина Вікторівна провела з вихованцями дитячого садка бесіду про здоровий спосіб життя, про необхідність берегти і підтримувати своє здоров’я. Студенти коледжу підготували багато цікавих рухливих ігор та конкурсів, в яких малюки брали активну участь. По закінченні заходу всі учасники були нагороджені почесними грамотами та призами.

                                                                                         

День захистника Вітчизни

        «Козацькі розваги» до Дня захисника України

 12 жовтня  в   закладі дошкільної освіти № 7  «Ромашка»   з дітьми старшої та середньої  груп був проведений цікавий й веселий фізкультурний захід «Козацькі розваги»  під гаслом "Козаками хочемо ми стати, рідну  Україну захищати!", присвячений  Дню захисника України. 

           Під час розваг діти отримали  відомості про історію козацтва, головні історичні цінності та традиції. Були проведені  змагання з використанням атрибутів, пов'язних з козацькими вподобаннями: коні, вареники, мішки з сіллю, ядра та інше.

На заході були присутні воїни Оношко Юрій, Ромащенко РусланЙовенко Ігор, які повернулися із зони АТО. Діти привітали гостей з Днем захисника України та подарували їм обереги, які створили власноруч.

            Всі присутні і учасники заходу отримали неймовірне задоволення

 

                                                                                                    

День вишиванки

 17 травня 2018 року в дошкільному закладі № 7 «Ромашка» відбулися заходи, присвячені національному символу України – вишиванці.

В цей день всі працівники та вихованці дитячого садочка прийшли одягнені у різноманітні вишиті сорочки.

Вихователі дошкільних груп провели цікаві тематичні заняття, на яких познайомили малюків із історією виникнення народного українського одягу, різноманіттям візерунків для вишиванок .

У святково прикрашеній залі був проведений святковий ранок «Моя вишиванка». Діти виконували українські пісні, хороводи, танці, грали у народні рухливі ігри. Свято вийшло яскраве , веселе, а закінчився цей чудовий захід парадом вишиванок.

                                                                                                    

День Землі

З 18.04 по 21.04.2017 р в дитячому садку №7 «Ромашка» пройшов тиждень екологічної культури, присвячений Дню Землі. В рамках цього тижня були проведені наступні заходи:

- 18 квітня ми почали з Акції екологічних плакатів - вихованці спільно з вихователями створили тематичні плакати за допомогою колажу, що закликають до бережного ставлення до навколишнього середовища;

- 19 квітня в гості до дітей завітали Лісовички ( переодягнені вихователі) із захоплюючою бесідою про ліс, його мешканців і значимість живої природи в житті кожної людини. Діти відгадували загадки, слухали приказки та вірші, заучували правила поведінки в лісі, обигрували різні ситуації.

- 20 квітня вихованці, вихователі та батьки середньої групи взяли участь в посіві насіння квітів і створенні городу на підвіконні «Прикрасимо Землю квітами». Дітиподивилися ознайомчу презентацію про квіти, прослухали захоплюючу бесіду про роль квітів в нашому житті.

- 20 квітня на території дошкільного закладу діти, батьки, співробітники повісили шпаківні та годівниці для птахів, малята поділилися своїми знаннями перед учасниками акції: розповіли вірші про птахів, відгадували загадки та грали в тематичні гри.

- 21 квітня для дітей середньої та старшої груп була проведена розвага за темою «Маленькі жителі землі». Вихованці збагатили свої знання про різноманіття тваринного світу лісу і дбайливого ставлення до них, особливо до мурашок - санітарівлісу. Діти змагалися в різних номінаціях, розповідали вірші, співали пісні, і показували театралізовані постановки - на тему дбайливого ставлення до квітів. Усе учасники екологічного свята отримали позитивні емоції..

                                                                                                    

                                                                                                    

Екскурсія в музей

В рамках роботи з національно-патріотичного виховання 6 лютого 2017 року педагоги дошкільного навчального закладу № 7 «Ромашка» відвідали музей села Олександро-Калинове, який був створений місцевими жителями за ініціативою громади.

Екскурсія була проведена за підтримкою громадського об’єднання «Енеїда» та їх представниками Тараман А і Тараман В.

З великим інтересом ознайомились з історією села, побутом та знаряддями праці українських селян ХХ століття, відчули себе мешканцями стилізованої хати, доторкнулися до справжніх предметів, якими користувалися наші бабусі і дідусі. Найбільш вразила експозиція сучасної історії, в якій представлені експонати з місць бойових дій на Сході України, обладнаний куточок пам’яті загиблим воїнам з м. Костянтинівки та Костянтинівського району.

Вражені побаченим, педагоги ДНЗ запропонували батькам вихованців відвідати з дітьми цей історичний комплекс..

                                                                                                    

                                                                                                    

День матері в дошкільному закладі № 7

Як відомо, 8 травня в Україні відзначається День Матері. Це свято прийшло до нас зовсім недавно. Традиційно особлива увага матерям приділялася на загальному жіночому святі – 8 березня. Однак в нашому колективі вважають дуже важливим проведення окремого свята для мам, яке підкреслило б їхню роль не як жінок, а як найрідніших і найближчих людей для кожної дитини. Тому 4, 5 та 6 травня в дошкльному закладі № 7 «Ромашка» був проведений цілий комплекс заходів, присвячених Дню матері, що охопив і вихованців всіх вікових груп та їх батьків, а також педагогів ДНЗ. До свята діти готувалися ретельно та трепетно, тому як мама в житті дитини найближча і кохана людина. У всіх вікових групах були проведені тематичні заняття на тему «Мами різні потрібні». Діти слухали вірші та пісні про маму, дивилися презентацію «Про маму», веселилися. Також вихованці підготували подарунки для мам: малювали портрети матусь, виготовляли подарунки - аплікації, складали розповіді. У кожній групі представлені виставки робіт дітей, фотографії мам, святково оформлені групи.

Завершенням свята став ранок, присвячений мамам, діти співали пісні, танцювали танці та читали вірші, Свято залишив багато теплих вражень в пам'яті дорогих і коханих мам!.

                                                                                                    

                                                                                                    

Масляна

Свято Масниця щорічно проводиться у нашому дитячому садку і став вже традиційне і улюблене для дітей. Ось і в цьому році 10 березня діти стали учасниками проводів Масляної. Весь тиждень діти готувалися до цієї події і чекали її з нетерпінням. На заняттях вони дізналися, як у давнину святкували Масляну, що означає і звідки бере початок цей звичай.

Традиційно на святі ми проводжали Зиму і зустрічали Весну. Зима не хотіла поступатися місцем Весні, і тоді вони вирішили помірятися силами. У цьому спорі перемогла Весна, і Зимі довелося піти. Усі з радістю попрощалися з нею до наступного року.

Як годиться на святі, діти від душі веселилися: водили хоровод навколо Масниці, співали пісні, частівки, грали в ігри та пригощалися млинцями. По закінченні малюки із захопленням спостерігали за тим, як горить опудало Масляної. .

                                                                                                    

День Святого Миколая

День Святого Миколая - свято здійснення дитячих мрій і побажань .

18 грудня 2015 року напередодні Дня святого Миколая в дошкільному навчальному закладі № 7 «Ромашка» відбулося свято для вихованців. Педагоги дитячого садка підготували святкову виставу з іграми, піснями, хороводами та привітаннями. Діти дізналися багато нового і цікавого про життя святителя Миколая, про історію виникнення свята, про його традиції.

Малюків привітав Святий Миколай, який прийшов на свято з добрими ангелами. В гостях у вихованців також побували герої казок —Ябеда, Білосніжка і гноми, Сніжинки.

Свято вийшло добре, веселе і дуже значуще для дітей . Наприкінці всі діти отримали солодкі подарунки . .

                                                                                                    

«Свято хліба» В «Ромашці»

З 26 жовтня по 29 жовтня в дитячому садку «Ромашка» був проведений тематичний тиждень «Хліб - всьому голова». Діти дізналися, як вирощують хліб в минулі часи і нині. Вивчили вірші, прислів'я, прочитали багато казок, оповідань. Вихованці зробили вироби із солоного тіста, апплікапціі, намалювали малюнки по даній темі.

Батьки вихованців організували виставку виробів з тіста.

Фінальним заходом проекту стало інформаційно-музична розвага «Свято хліба». У цікавій та ігровій формі діти закріпили свої знання про хліб, про те, який довгий шлях він проходить, перш ніж з'явитися на нашому столі. Малюки вчилися дбайливо і шанобливо ставитися до одного з найбільших багатств на землі - хлібу!

Закінчилося свято веселим чаюванням з різними печеними виробами. .

                                                                                                    

                                                                                                    

День захистиника Вітчизни

З 7 жовтня по 13 жовтня 2015 року в дошкільному навчальному закладі № 7 «Ромашка» пройшов тематичний тиждень, присвячений «Дню захисника України»

Були проведені різноманітні заходи.

У молодшій групі проведена бесіда на тему: «Хто захищає Батьківщину» . Діти виготовили подарунки татам з тієї ж теми. В рамках навчальної діяльності проведені заняття з ІЗО. Тема: «Летять літаки». Розучували вірші за темою.

У середній групі проведені бесіди про склад української армії «піхотинці, танкісти, моряки, льотчики». Хлопці розглядали фотографії, ілюстрації «Служба воїнів на кордоні», «Воїни - наші захисники», «Служба солдатів, прикордонників». Проведена творча робота дітей з виготовлення виробів подарунків для тата і дідуся. Розглядали портрет президента і прапор нашої держави як елемент патріотичного виховання.

У старшій групі були проведені бесіди на тему «Професія - військовий», читання розповідей про військових . Виготовлення подарунків для тат. Ліплення «Військовий». Малювання на тему «Солдат на посту», «Папин портрет». Проведено вечір загадок на військову тему. Усередині груп проведені спортивні розваги «Хто швидше».

Так само у всіх групах організована виставка малюнків, присвячених Дню Захисника Вітчизни, в батьківських куточках оформлені поздоровлення для тат і дідусів вихованців.

Підсумковим заходом стало проведення музично-спортивної розваги «Наші хлопці – майбутні захисники Батьківщини». На святі весело лунали пісні, хлопчики і дівчатка з виразом читали вірші, задерикувато танцювали. Діти весело грали в ігри, брали участь в естафетах.

Невимушена і доброзичлива атмосфера під час проведення заходів викликала у дітей і дорослих радісний настрій. .

                                                                                                    

Святкуємо день дошкілля

25 вересня 2015 року наш дитячий садок №7 «Ромашка» вже традиційно відзначав День дошкілля. Лунали веселі пісні, вірші про щасливе дитинство, улюблений дитячий садок, рідну неньку Україну.

Було організовано виставку дитячих малюнків «У дитячому садочку - як у барвистому віночку!», на якій представлені роботи дошкільнят старшої та середніх груп, в яких вони з допомогою пензля, фарб, олівців відобразили своє бачення життя у дитячому садочку.

До нас на свято завітали ляльки-велетні із святковими атрибутами. Створили святкову атмосферу в дитячому колективі, залучали дітей до запропонованого ігрового сюжету.

Малюки із задоволенням ритмічно виконували рухи під музику, співали пісні та розповідали вірші про садочок та їх працівників.

Свято промайнуло непомітно, залишивши за собою лише приємні спогади і яскраві враження. .

                                                                                                    

День незалежності України святкує дитячий садок

20-21 серпня 2015 р. в ДНЗ №7 «Ромашка» з нагоди святкування дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України були проведені наступні заходи: комплексні заняття до Дня Незалежності України (ознайомлення з довкіллям, народо- знавство, музика); бесіди про державні символи України, виставка малюнків «Моя квітуча Батьківщина»; заняття-гра з використанням українського фольклору (молодша група); «Свято української пісні» (середня та старша групи);

21 серпня в дошкільному закладі відбулося свято для дошкільнят «Ми є діти українські». Звучали гімн України, українські народні пісні. Окрасою свята стали дзвінкі пісні дошкільнят про рідну Україну, ігри - забави, хороводи, веселі запальні таночки та сонячний настрій, що вигравав на вишиванках малят та дорослих.

Наприкінці свята любов до рідної держави діти передали в малюнку на асфальті. .